Altijd Blij Zijn = Het Hoogst Spirituele Goed

July 17, 2017

Wat is spiritueel zijn?
Het antwoord hierop is eigenlijk heel simpel, het hoogste spirituele pad is je leven zelf en dat je dat leven ongeconditioneerd blij beleeft, wat er ook gebeurt. 

 

 

Kan je altijd blij zijn?

Altijd blij zijn bestaat dat, kan dat? 
Ja, dat is een keus die je kan maken. Voorbeeld je hebt aandelen gekocht, geld geleend en na verloop van tijd blijkt de waarde van de aandelen verdampt te zijn. Ben je dan blij? Tja je bent de controle kwijt als je het geleende geld niet kan terugbetalen, maar ongeacht dat grote vermeende verlies zou je blijdschap niet veranderd hoeven te zijn, toch?

 

Committeer je aan blij zijn.
Je committeert je aan blij zijn. Dat is waar het om gaat, makkelijk gezegd maar hoe te doen. Je wordt geconfronteerd met een nieuwe beproeving en het enige dat je kan doen is dan blij zijn met deze ervaring.

Je leert weer wat meer over jezelf, over anderen en hoe het eigenlijk maatschappelijk allemaal gaat, als gevolg van bovenstaand voorbeeld, in dit geval je financieel verlies. 

 

Wat is er nodig om altijd blij te zijn?
Een commitment om altijd blij te zijn brengt met zich mee dat je altijd open blijft zijn voor wat er ook gebeurt. Open zijn biedt de mogelijkheid om je energie te laten stromen en te verbeteren. Dit kan je verbeteren door vredevol door het leven te gaan en je leven dat je leidt te waarderen. 

 

Dus
Okay dan hebben we dus het volgende nodig om spiritueel het hoogste pad te bewandelen, we dienen ons te committeren om altijd blij te zijn. Gaan we vredevol door het leven, en appreciëren we het leven dan zijn we dankbaar voor het leven dat we mogen leiden.

 

"Om altijd blij te zijn is het van belang om altijd open te zijn voor wat er ook gebeurt."

 

Meditatie

Altijd blij zijn kunnen we ondersteunen door te mediteren. Meditatie leert je te accepteren en naarmate je verder komt versterkt de meditatie je bewustzijn en bovenal versterkt het je bewustzijn gecentreerd te houden, waardoor je niet bij iedere emotie meegaat in die emotie, maar die emotie die opkomt ook weer laat gaan. Randvoorwaarde is dat je ten alle tijden open bent, omdat anders die emotie in je blijft steken.

Het mooie van dit hoogste spirituele pad is dat je jezelf loslaat zodat je altijd blij kan zijn. Je bent gewoon blij met wat je bent. Je bent blij voor een ander, je bent blij wat je kan en mag ervaren.

 

Martial Minds
Martial Minds dat zelfkennis propageert door middel van oefeningen om bewuster, gezonder en blijer te leven komt het beste tot zijn recht naast de fysieke en mentale waarden, ook de spirituele beginselen aan bod komen. Dit laatste is niet eenvoudig, maar wel het begin op weg naar ongeconditioneerd blij zijn.

 

-dr. Bob Out
 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags